toggle menu Frikom
Toggle search

Зеленчук и овошје

Ѓувеч

Популарната мешавина на зеленчук за ѓувеч традиционално е вклопена во листата на јадења на сите гурмани и љубители на богати и сочни прилози.Едноставна е  за комбинирање со различни јадења и достапна е преку целата година. Фриком Мешан зеленчук за ѓувеч се состои од исецкана црвена пиперка,грашок,зелена боранија како и морков и домат во коцка.Оваа мешавина е добра за подготвување на сочен прилог со додаток на ориз и јадење со месо, а може да се користи за готвење на различни тестенини или лазањи со зеленчук.Мешаниот зеленчук за ѓувеч ќе им ја олесни работата на готвачите и ќе ги ослободи од досадното сецкање за подготовка на јадење богато со зеленчук.

ПОДГОТОВКА:

  • Kuvanje 20 min
  • Prženje 25 min

Производот да се подготвува како свеж зеленчук без претходно одмрзнување.

Frikom.rs