toggle menu Frikom
Toggle search

Зеленчук и овошје

Боранија зелена

Боранијата,како и секој друг зеленчук од групата на мешунки,потекнува од Средна и Јужна Америка и со векови е главен извор на белковини на многу припадници на индијанските племиња.Овој зеленчук со интересна форма може во рацете на креативните кувари да се претвори во вистинска гастрономско уживање. Фриком боранијата е достапна преку целата година и е едноставна за приготвување.Навраќајки се во детството сигурно се сеќавате на бабините вкусни варива од боранија,за кои и ден денес ги посакувате.Боранијата може да се припреми на повеќе начини,варена или пржена ќе го збогати сочниот одрезок од месо,филетата од риба или рижотото.О д боранијата може да се припреми и вкусна мусака со додаток на на месо.

ПОДГОТОВКА:

  • Kuvanje 20 min
  • Prženje 25 min

Производот да се подготвува како свеж зеленчук без претходно одмрзнување.

Frikom.rs