toggle menu Frikom
Toggle search

Зеленчук и овошје

Грашок

Љубители на грашокот биле уште старите Еѓипќани,Римјаните и Грци,а во средниот век грашокот станува популарна култура и во Европа,во која доаѓа од Азија.Богат извор е на витамините B1 и C ,фолна киселина и влакна.Грашокот е производ кој има малку калории,што го прави одличен избор за сите оние кои пазат на својата телесна тежина. Фриком грашокот е достапен преку целата година,едноставен е за подготовка и е омилен меѓу сите генерации во различни облици.Грашокот може да се подготви како популарниот „ризи-бизи“,може да го динстате на путер и да се послужи со риба и месо,а исто така и како крем супа од грашок,со додаток на павлака за готвење,ќе ги воодушеви сите принцези на зрно грашок.

ПОДГОТОВКА:

  • Kuvanje 15 min
  • Prženje 20 min

Производот да се подготвува како свеж зеленчук без претходно одмрзнување.

Frikom.rs