toggle menu Frikom
Toggle search

Зеленчук и овошје

Спанаќ во брикети

Дали сте знаеле дека спанаќот потекнува од историска Персија,односно од денешен Иран и дека во Кина стигнал прв пат кога на поклон го испратил кралот на Непал.Иако бил познат на древните народи со векови,во Европа пристигнува дури во средниот век.На најмладите љубители на спанаќот и сите оние кои така се чувствуваат,прва асоцијација на овој зеленчук е големата сила која од него ја добива популарниот цртан лик Попај Морнарот.

Фриком Спанаќ во брикети е многу практичен и едноставен за подготовка, а достапен е преку целата година.Препуштете се на различните јадења до спанаќ : вкусното пире со додаток на павлака или млеко,пита со спанаќ со додаток на сирење,вкусни ролати и чорби.

ПОДГОТОВКА:

  • Prženje 15 мин

Производот да се подготвува како свеж зеленчук без претходно одмрзнување.

Frikom.rs