toggle menu Frikom
Toggle search

Зеленчук и овошје

Smoothie Микс

Фриком во својот асортиман го воведе и Smoothie Микс , овошен микс кој содржи банана,капина,малина и јагода. Smoothie Микс изобилува со витамини , минерали и ензими и така претставува идеална мешавина на овошје за брза подготовка на Smoothie.Можете да го користите и како меѓу оброк бидејќи го држи организмот сит и му ги дава потребните состојки неопходни за неговото нормално работење.

Предности : штеди време,сите витамини се сочувани, се подготвува без одмрзнување ( едноставна подготовка), децата го сакаат Smoothie.

ПОДГОТОВКА:

Испразнете ја кесичката со Фриком Smoothie миксот во блендер, додадете 0,5л јогурт , кашичка мед или шеќер по желба и миксирајте додека не добиете еднолична смеса.Сипете ја смесата во чаши и веднаш уживајте во овошниот Smoothie.

Frikom.rs