toggle menu Frikom
Toggle search

Зеленчук и овошје

Вишна

Вишната е главна состојка на многу слатки јадења.Настаната е со вкрстување на слатка домашна црешна со диви кисели врсти и им била позната уште на старите Римјани.

Фриком вишната нема семка и е достапна на сите љубители на ова овошје преку целата година!

Од сега Фриком вишната е достапна и во пакување од 500гр и претставува идеална мерка за сите ваши штрудли,пити,кремасти торти,колачи и овошни освежувачки салати!Исто така на секој Smottihe ќе му додаде освежувачки вкус!

ПОДГОТОВКА:

  • Одмрзнување 2 – 2,5 часа

На собна температура производот да се одмрзнува 2 – 2,5 часа.За брзо одмрзнување на производот во микровална потребно е 5 – 6 минути.По одмрзнувањето ,да се употреби како свежо овошје.

Frikom.rs